Galérie

Galéria - a nagyításhoz kattintson a képreA Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Galériája  1969-ben jött létre a könyvtár aulájában. A teret, a kiállítandó művek elhelyezési rendjét Csont István, grafikusművész, a könyvtár egykori kiállítás-szervezője álmodta meg, hozta létre.

A Galéria kialakításakor törekedtünk arra, hogy a művészeti alkotásokat ne csak bemutassunk, hanem kiállítás-megnyitókkal is felhívjuk a figyelmet azokra.

A könyvtár elsősorban egri, Heves megyei művészeknek kíván teret adni, elősegítve ezzel a helyi értékek bemutatását, közkinccsé tételét. A kiállítások összeállításánál nem szabunk határokat, a legkülönbözőbb műfajú tárlatokat szervezzük – lehetőség van grafikák, fotók, festmények, kisplasztikák, textíliák, képeslapok, könyvek, illetve egyeztetés alapján más műalkotások kiállítására.

A Galéria alapterülete 44 négyzetméter, a térben 20 db 95×95 méretű fali tabló, igény szerint két fekvő és egy álló vitrin várja a művészek alkotásait.

Ha ön is szeretne kiállítani Galériánkban, keresse kiállítás-szervezőnket,
Czank Lászlót
,
e-mailben: czankla@brody.iif.huEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. ,
telelefonon: 36/516-632/112 mellék, 30/433-4163
vagy személyesen: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gazdasági osztály, Eger Kossuth Lajos utca 18. fszt.

 

D. Szűcs Rita festménykiállítása Gelsei kiállítás