Belinda Alexandra: A postamesternő

Belinda Alexandra
A postamesternő

Felnőtt könyvtár
2023. augusztusi könyvajánló
I.P.C. Mirror Könyvkiadó
Megjelenés: 2023.06.26
regény

Egy kisvárosban mindenki figyel... "Izgalmas és rejtélyes történet... tisztelgés A Manderley-ház asszonya című regény előtt." NASTASHA LESTER

Rebecca egy Sydney-ben elszenvedett botrányt követően kétségbeesetten vágyik a névtelenségre, ezért postamesternői állást vállal egy csendes tengerparti kisvárosban. Ám hamarosan azzal a nyugtalanító ténnyel szembesül, hogy elődje öngyilkos lett. Aggodalmait tovább fokozza, hogy a nyugodt élethez fűződő reményeit már a kezdetekkor megzavarja a rámenős helyi orvos figyelme, az erőszakos bálnavadász-kapitány nyugtalanító jelenléte, a korrupt megyei titkár és a kisvárosi pletykafészkek is. Ráadásul akarata ellenére felkelti az érdeklődését a hegyfokon lakó rejtélyes férfi, akiről azt beszélik, hogy náci kém volt.

Rebecca hamarosan átlátja a háborgó tenger partján fekvő kisváros szégyenletes, eltussolt titkait, és emiatt életveszélyes játszmákba keveredik.

„A második világháború idején a nők egyre komolyabb feladatokat és nagyobb szabadságot kaptak a társadalomban, ám mikor a férfiak visszatértek, ezeket a szerepeket, és ezáltal az önállóságot is elvették tőlük. Egy olyan nőt akartam ábrázolni, aki szabadabb, merészebb életre vágyik, ám mégis erősen befolyásolják őt az ötvenes évek társadalmi elvárásai, melyek szerint jobb házasnak és boldogtalannak lenni, mint függetlennek és boldognak.”

– Interjú Belindával a Racv.com.au-n

Legújabb
könyveink