KAK-2018-januar

Január

Helyi értékek I. – Gasztronómia

A finom ételek összehozzák az embereket!

Helyi ízek, Adácstól Zaránkig. Állítsuk össze a HEVESTÉKA recepttárat!

A településre jellemző gasztronómiai fogásokból a helyi könyvtárban válasszátok ki azt az egyet, amelyet – a hozzávalók felsorolásával, a részletes receptleírással és fotóval ellátva – beküldtök nekünk. (Beküldési határidő: 2018. február 5.)

A beérkezett saját receptekből szerkesztünk egy receptkönyvet, melyben mindenki benne lesz A-tól Z-ig, és minden benne lesz az almás pitétől a zúzapörköltig – úgy, ahogy Ti szeretitek!

Az elkészült HEVESTÉKA recepttár megtekinthető ITT.
Köszönjük a beküldött recepteket a településeknek, akik hozzájárultak a HEVESTÉKA recepttár megvalósulásához!

A 2018-as szakmai napon ebből a könyvből mindenki kap egy-egy példányt ajándékba! 

A témához szervezhető foglalkozás tippek:
·         Könyv- és blogajánlók a gasztronómia témaköréből.
·         Fakanállal netre fel, internetes receptcsere.
·         Gasztro-KönyvtárMozi.

Könyv: Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha 2.