KAK-2018-januar
Január
Helyi értékek I. – Gasztronómia
A finom ételek összehozzák az embereket!
Helyi ízek, Adácstól Zaránkig. Állítsuk össze a HEVESTÉKA recepttárat!
A településre jellemző gasztronómiai fogásokból a helyi könyvtárban válasszátok ki azt az egyet, amelyet – a hozzávalók felsorolásával, a részletes receptleírással és fotóval ellátva – beküldtök nekünk. (Beküldési határidő: 2018. február 5.)
A beérkezett saját receptekből szerkesztünk egy receptkönyvet, melyben mindenki benne lesz A-tól Z-ig, és minden benne lesz az almás pitétől a zúzapörköltig – úgy, ahogy Ti szeretitek!
Az elkészült HEVESTÉKA recepttár megtekinthető ITT.
Köszönjük a beküldött recepteket a településeknek, akik hozzájárultak a HEVESTÉKA recepttár megvalósulásához!
A 2018-as szakmai napon ebből a könyvből mindenki kap egy-egy példányt ajándékba!
A témához szervezhető foglalkozás tippek:
· Könyv- és blogajánlók a gasztronómia témaköréből.
· Fakanállal netre fel, internetes receptcsere.
· Gasztro-KönyvtárMozi.
Könyv: Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha 2.