Könyvek

Corvina Kiadó
2024
ismeretterjesztő
történelem

Uwe Neumahr - Az írók kastélya

Alighanem még sosem gyűlt össze annyi híres író és újságíró egy fedél alatt a világ minden részéről, mint 1946-ban Nürnbergben.

Magvető Könyvkiadó
2024
regény

Annie Ernaux - Egyszerű szenvedély - A fiú

Kötetünk a Nobel-díjas író két kisregényét tartalmazza, amelyeket harminc év választ el egymástól. Mindkettő egy-egy szerelem története.

Erdélyi Szalon
2024
életrajz
memoár

Horthy Jenő - Egy világfi kalandozásai 1934-1953 - Kiadatlan naplók és levelek

Irodalmi szenzáció Horthy Jenő naplóinak kiadása, valamint kiadatlan leveleinek és kötetben meg nem jelent írásainak gyűjteménye.

Park Kiadó
2024
regény

Donatella Di Pietrantonio - Anyám, a folyó

A visszaadott lány és a Halásznegyed szerzőjétől "A szeretet útja kezdettől fogva göröngyös volt."

Magvető Könyvkiadó
2024
szépirodalom

Oravecz Imre - Alkonynapló

Oravecz Imre Alkonynaplója a létezés teljességének katalógusa, az időskor mindennapjainak megörökítése. Hangoltságában és kíméletlen őszinteségében Márai Sándor és Kertész Imre naplóit idézi.

Helikon Kiadó
2023
ismeretterjesztő

Dr. Richard Shepherd - Holtak vallatója - Nagy-Britannia leghíresebb törvényszéki kórboncnokának emlékei - avagy élet a halál közben

"Shepherd kiváló megfigyelő, aki emellett egy költő szemével tekint munkájára. A Holtak vallatója letehetetlenül izgalmas könyv." The Times

Álomgyár Kiadó
2024
regény
sci-fi

Steve Cavanagh - Eskü alatt

"Minden könyve egyre jobb." - Compulsive Readers "Okos és eredeti." - Clare Macintosh, The Sunday Times bestseller-írónő

Jaffa Kiadó
2023
regény

Mörk Leonóra - A Hellinger-Madonna

Kata, az elegáns pesti galéria művészettörténésze a szakmájában sikeres, a szerelemben kevésbé. Egy fájdalmas csalódást követően úgy dönt, kipróbálja a Hellinger-féle családállítást, ahol bebizonyosodik, magánélete kudarcaira a múltban kell keresnie a magyarázatot.

Maxim Könyvkiadó
2020
regény
történelmi regény

Adam Makos - Lándzsahegy

Amikor Clarence Smoyert a Sherman tankja irányzói pozíciójába ültették, a társai hamar rájöttek, hogy a pennsylvaniai szelíd óriás titkos képesség birtokosa: mesterlövész-őstehetség.

Athenaeum Kiadó
2024
regény

Tina Harnesk - Akik a hóba vetnek

Különleges helyszínt, Lappföldet és különös embereket, az őslakos számikat választja első regénye főszereplőjéül Tina Harnesk.

Gabo Kiadó
2023
regény
sci-fi

Hannah Kaner - Istenölő

Middren királyságában törvény tiltja az istenek imádatát. Korábban számtalan volt belőlük, egy nagy háború után trónra kerülő uralkodó azonban istenölőknek fizet azért, hogy leszámoljanak velük.

Gold Book
2023
regény

Schmöltz Margit - Botticelli szerelmei – Hársfakánon

Négy reneszánsz erény: Igazságosság, Mértékletesség, Erő, Bölcsesség. Mi más kerülhetne egy vászonra, egy templom mennyezetére, egy főpap studiolójába, mint a hibátlan, tökéletes szépség?

Kulcslyuk Kiadó
2023
pszichológia

John Bradshaw - Hazatérés önmagadhoz - A sebzett belső gyermek gyógyítása

A külvilág talán sikeresnek lát, de belül sokszor bizonytalannak, elveszettnek, kicsinek érzed magad? Néha arra gondolsz: ha mások tudnák, valójában mi lakik benned, elképednének?

21. Század Kiadó
2023
ismeretterjesztő
pszichológia

Ant Middleton - Mentális edzettség

15 szabály, hogyan erősítsd a tested és az elméd SUNDAY TIMES BESTSELLER

Park Kiadó
2024
regény
sci-fi

Jens Liljestrand - Ha minden véget ér is

A természetet semmi sem érdekli. Nem fogja megköszönni, hogy elektromos hibridautót vásároltál.

Maxim Könyvkiadó
2024
krimi
regény
sci-fi

Elly Conway - Argylle

Minél jobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Egy luxusvonat, ami Moszkva és egy sorsfordító találkozó felé száguld.

MCC Press Kft.
2023
ismeretterjesztő
társadalomtudomány

Henry Kissinger - Az állam vezetéséről - Hat politikai stratégia a XX. századból

Kevés kortársunkról mondható el, hogy tanúja volt szinte a teljes XX. századnak. Még kevesebbekről, hogy tevékenyen formálták is azt. E kevesek egyike a Nobel-békedíjas Henry Kissinger, az Egyesült Államok legnagyobb hatású nemzetbiztonsági főtanácsadója Nixon és Ford elnökök külügyminisztere, majd számos későbbi elnök tanácsadója.

Corvina Kiadó
2022
életrajz
történelem

Stefan Aust  Adrian Geiges - Hszi Csin-ping - a világ legnagyobb hatalmú embere

Nincs még egy olyan téma, amely annyira kényesnek számítana Kínában, mint a pekingi elithez tartozó politikusokról írni, sőt, ez akár veszélyes is lehet: 2015-ben Hongkongban öt könyvkereskedő tűnt el, feltételezhetően a kínai biztonsági erők hurcolták el őket.

Partvonal Könyvkiadó Kft.
2019
krimi
regény
thriller

Mattias Edvardsson - Látszólag normális

Stella látszólag egy átlagos tinédzser, aki éli felhőtlen hétköznapjait, amíg egy nap meg nem vádolják egy nála jóval idősebb férfi meggyilkolásával. Mi köze lehet az üzletember halálához a kifogástalan hírű családból származó lánynak?

Alexandra Könyvesház
2023
ismeretterjesztő
társadalomtudomány

Sarah Berman - Gratulálunk, egy szekta tagja lettél!

Híresek, sikeresek és gazdagok, és neked is sikert és gazdagságot ígérnek. Bizalmat ébresztenek benned, és ahogy egyre beljebb kerülsz a szervezetben, egyre fontosabbnak érzed magad. Gratulálunk, egy szekta tagja lettél!

Magvető Könyvkiadó
2024
regény

Krasznahorkai László - Zsömle odavan

Megannyi menekülő Krasznahorkai-hős után a szerző új regényének főszereplőjét, a 91 éves Kada Józsi bácsit, aki hiába tett meg sok mindent azért, hogy eltűnjön a világ szeme elől, egy meg nem nevezett magyarországi faluban mégis megtalálják követői.

Maxim Könyvkiadó
2023
krimi
regény
sci-fi

Greg Buchanan - 16 ló

Trauma, bűntudat és büntetés súlya nehezedik egy apró, tengerparti közösségre, amiről már rég lemondott a világ.

I.P.C. Mirror Könyvkiadó
2023
családtörténet
életrajz

Sara Aharoni - Az első Rothschild feleség

DÍJNYERTES TÖRTÉNELMI REGÉNY A VILÁG EGYIK LEGHÍRESEBB DINASZTIÁJÁRÓL". Pontos történelmi kutatások és szép szövésű történet, melyet egyértelmű irodalmi tehetséggel hoztak létre. A Rothschild név egy mítosz... s ez a szép és értékes történet életre kelti, emberivé változtatja a mítoszt." - Abraham B. Yehoshua, író

Alexandra Könyvesház
2023

Pat Barker - A nők jussa a hallgatás

A gyönyörű Briszéisz gyerekkorától kezdve tudja, hogy a nők jussa a hallgatás. A Trója mellett fekvő Lürnésszosz királyának ifjú feleségeként nem sokkal több egyszerű tenyészállatnál, ám ez a sors is összehasonlíthatatlanul jobb annál, mint ami városának feldúlása után vár rá.

21. Század Kiadó
2023
krimi
regény

Cara Hunter - Gyilkosság a családban

Egy holttest. Hat szakértő. Előbb meg tudod oldani a rejtélyt, mint ők?