Megújult könyvtárak – Boldog

A boldogi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2019-ben újult meg.
A könyvtári helyiséget a kétezres években felújították, kicserélték a nyílászárókat. A bútorzat és a berendezés cseréje azonban akkor elmaradt. Az elmúlt pár évben megnövekedett az általános iskolások és az óvodáskorúak könyvtárhasználata, és a baba-mama klub is heti rendszerességgel tartja találkozóit a könyvtárban, így fontos volt, hogy biztosítsanak számukra olyan teret, ahol lehetőségük van a szabadidő kulturált eltöltésére.
Boldog község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához – anyagi lehetőségeihez mérten – megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A könyvtári szolgáltatások céljára egy külön bejárattal rendelkező könyvtárhelyiséget biztosítanakk 99 m2-en. 
Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma pályázati felhívása lehetőséget adott a berendezési tárgyak megújítására. Ennek kapcsán a helyi önkormányzat vállalta, hogy alkalmassá teszi a könyvtárat az új bútorok fogadására, s kulturált, korszerű szolgáltatási térré alakítja azt. Az épület adottságai miatt a könyvtárban a nyári időszakban szükséges volt a klimatizálás, most a felújítás keretében vállalták a klíma beszerelését, valamint a falak tisztasági festését a könyvtári helyiségben.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából a megnövekedett alapterületű helyiség korszerű bútorozása – az ülőbútorok, a polcok teljes cseréje, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok és számítógépes asztalok beszerzése – valósulhatott meg, a szolgáltató könyvtár útmutatása alapján. Kiemelten fontosnak tartották a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzását, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára – egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek és ifjúsági sarok kialakítását is megvalósították. A boldogi helyismereti anyagok megőrzését és bemutatását a könyvtárban elengedhetetlennek tartották: az új berendezéssel helyismereti gyűjteményük is méltó helyre került.