Gyermek- és ifjúsági könyvtár

Az első emeleten található a könyvtár gyermek-és ifjúsági részlege, ahol rengeteg színes, mókás könyvvel és foglalkozással várjuk az érdeklődőket már egészen pici kortól.

A könyveinket tematikusan helyeztük el a polcokon, hogy mindenki korosztályának megfelelően, célirányosan tudjon keresgélni, akár már az újdonságokból is.

Olvashatsz és kölcsönözhetsz regényeket, képregényeket, ismeretterjesztő könyveket, magazinokat, verseket, meséket, a legkisebbeket pedig rengeteg képeskönyvvel és sok diafilmmel várjuk!

A gyermekrészlegben található, külön teremben a TiniSarok, ahol számos, tematikusan válogatott ifjúsági könyvet találhatsz minden témában (szerelem, fantasy, iskolai konfliktusok, problémák, kaland, stb.)

Amennyiben a tanuláshoz keresel segítséget, akkor is bátran kukkants be hozzánk!
Vagy ha a suli és a különóra között van egy kis időd, amit kényelmes és komfortos helyen, tartalmasan szeretnél eltölteni, akkor gyere/gyertek be olvasgatni, de akár társasjátékozni is.

A sok-sok könyv mellett rendezvények is várnak rád nálunk, amelyekről a honlapunkon és a Facebook-oldalunkon megjelenő plakátjainkról tájékozódhatsz.

Reméljük, gyakori látogatója leszel a könyvtárnak!

A beiratkozásról:

  • Ingyenes a beiratkozás egészen 16 éves korig.
  • 16 év feletti diáknak egy évre 1000 Ft.
  • Első alkalommal az egyik szülődnek ki kell tölteni egy jótállási nyilatkozatot. Ők az aláírásukkal felelősséget vállalnak azért, hogy a kikölcsönzött könyveket rendben és időben visszahozd.
  • Az első olvasójegy jár ingyenesen, amennyiben elveszíted, minden további 100 Ft-ba kerül.

A könyvtári foglalkozásokról:

Előzetes egyeztetés alapján fogadunk csoportokat, akár rendszeres látogatókként is. Sok gyerek csak ilyen szervezett formában tud eljutni hozzánk. Lehetőség van egyéni igényekre épülő foglakozások megtartására is óvodásoknak, alsó-, felső tagozatos osztályoknak. Foglalkozásaink témáját igény szerint készítjük el.
Szívesen segítséget nyújtunk egy könyvtárban megtartandó tanórához is a gyerekek tudásszintjének megfelelő könyvek ajánlásával.
A csoportokat, előzetes időpont-egyeztetés szerint várjuk foglalkozásainkra.

A foglalkozásra a választott időpont előtt legalább két héttel szükséges telefonon, személyesen bejelentkezni és egyeztetni!

Gyermekkönyvtár olvasótér