Hosszabbítási lehetőség otthonról

Érvényes beiratkozással rendelkező olvasóink a kölcsönzött dokumentumok hatàridejét tàvolról, interneten keresztül is meghosszabbíthatjàk, a lejàrat dàtuma előtt egy alkalommal.

Asztali webböngészőt hasznàlva a könyvtár online katalógusában, vagy okos eszközökön a Qulto eCard mobilapplikàción belül van erre lehetőség. (Ez utóbbi tepítéséhez itt talàl segédletet)

Webböngészőben az adatbázisba a Bejelentkezés menüponton keresztül (jobb felső sarok, jobbról a 4. ikon), a belépési adatok mezőinek kitöltését követően léphetnek be felhasználóként. Ehhez szükséges az olvasójegy vonalkód számának begépelése és a saját jelszó megadása, mely alapesetben a születési hónap és nap számából adódik, elválasztás nélkül (pl.: szeptember 21. esetén a jelszó: 0921).

Belépés után megtekinthetik személyes adataikat és olvasójegyük lejárati dátumát. Ellenőrizhető az aktuálisan kölcsönzött dokumentumok lejárati dátuma a Saját könyvtár > Kölcsönzések menüpont alatt.

A hosszabbítani kívánt könyvek kijelölését követően alul, a „Kijelöltek hosszabbítása” , vagy a „Mindent hosszabbít” hivatkozásra kattintva megjelennek az új lejárati dátumok.

Felhasználói fiókukból való kilépés mellőzésével lehetőségük van arra, hogy kereséseiket a Kosárban tárolják, és egy későbbi bejelentkezés után ismét megtekinthessék őket.

Amennyiben a használat során problémája adódik, illetve kérdése van, kérjük, keresse fel könyvtárunkat személyesen, vagy telefonon a +36-37-311-883-as telefonszámon. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Továbbra is szeretettel várjuk könyvtárunkban!