Pamela Binnings Ewen: Émilienne

Pamela Binnings Ewen
Émilienne

Felnőtt könyvtár
2024. májusi könyvajánló
21. Század Kiadó
Megjelenés: 2024.02.05
regény
romantikus
történelmi regény

A Párizs királynője: Coco Chanel regénye szerzőjétől. A legkívánatosabb nő Párizsban, a Folies Bergére sztárja.

Az első világháború előtti évek Párizsában Émilienne volt a legszebb nő, aki után minden szív dobogott. Kislány korában szegény sorban nevelkedett a Montmartre-on, de világéletében vonzották a nagyváros tündöklő fényei. Hamarosan a legnépszerűbb varieté, a Folies Bergére sztárja lett, királyok, hercegek szeretője, és egész Európa egyetértett abban, hogy ő a leggyönyörűbb.

A boldogság azonban hamar elillan, a szépség és fiatalság törékeny kincs. Hová lesz a szerelem? A háború előszelétől borongóssá váló kontinensen Émilienne ifjú barátnőjének, Coco Chanelnek markáns elképzelései vannak arról, hogyan is kell túlélni e férfiközpontú világban. Émilienne a túlélésért küzd, miközben Coco csillaga egyre emelkedik.

„Izgalmas, nagyszabású, bár tragikus történet, amelyben tapintható a századforduló Párizsa.” – Library Journal
„Első osztályú történelmi regény.” – Publishers Weekly

Pamela Binnings Ewen Eudora Welty-emlékdíjas szerző, aki imádja a körhintákat, a luftballonokat, a harangokat és a frissen nyírott fű illatát. New Orleansban született, és jelenleg is a város közelében él. Ügyvédből lett történelmiregény-író. Ez a hetedik könyve. A 21. Század Kiadónál megjelent műve: Párizs királynője: Coco Chanel regénye (2021).

Legújabb
könyveink