Hírek

Szentkereszthegyi Kratochvil Károly: Erdélyi ezredek és a Székely Hadosztály – Kiadatlan írások 1938-1946

Szentkereszthegyi Kratochvil Károly (1869-1946) katonatiszt, a Székely Hadosztály parancsnoka. 1894-ben bekerült a bécsi hadiakadémiára, mely intézmény a vezérkar előszobájának számított.

Laczó Ferenc (szerk.) – Varga Bálint (szerk.): Magyarország globális története – 1869-2022

Hogyan vettek részt a magyar női aktivisták a szüfrazsett mozgalomban, és miként befolyásolta Teleki Pál az iraki-török határkonfliktust?

Kordos Szabolcs: Egy város titkai – Budapesti legendák – Legendás budapestiek

Kordos Szabolcs különleges fotókkal illusztrált új könyvében Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel.

Uwe Neumahr: Az írók kastélya

Alighanem még sosem gyűlt össze annyi híres író és újságíró egy fedél alatt a világ minden részéről, mint 1946-ban Nürnbergben.

Stefan Aust  Adrian Geiges: Hszi Csin-ping – a világ legnagyobb hatalmú embere

Nincs még egy olyan téma, amely annyira kényesnek számítana Kínában, mint a pekingi elithez tartozó politikusokról írni, sőt, ez akár veszélyes is lehet: 2015-ben Hongkongban öt könyvkereskedő tűnt el, feltételezhetően a kínai biztonsági erők hurcolták el őket.

Jonathan Freedland: A szabadulóművész – Az ember, aki megszökött Auschwitzból, és beszélt róla a világnak

"Brilliáns, szívfacsaró könyv, amely egyetemes és időtlen leckét ad az információ - és a dezinformáció - hatalmáról. Megakadályozható a tömeggyilkosság azzal, ha kimondjuk az igazságot?" - YUVAL NOAH HARARI.

Joó Tibor: Mátyás és birodalma

„Az idei Mátyás-év adott ösztönzést Joó Tibornak e könyve megírására. Nagyarányúvá kiteljesedett történeti esszé ez, ...

Dan Jones: Hódítók és felfedezők – Dzsingisz kántól Magellánig

"Dan Jones kétkötetes műve egy lebilincselő, informatív és szórakoztató olvasmány a távoli múltról. Az egész középkori történelem itt van, szépen, érthetően elbeszélve. A könyv egész birodalmakat mutat be, helyet adva a kulcsemberek intim portréinak, sőt néhány versnek is." - Wall…