Hírek

Galambos Zoltán: Banális Zeneelmélet (MPW Media, 2022)

Saját zenei alapot szeretnél írni, de nem értesz a zeneelmélethez? Vagy iskolában tanultad, de nem igazán maradt meg a lényeg? Eleged van a túlbonyolított, száraz szakirodalmakból? Ez a könyv végre megtanítja a zeneelméleti alapokat érthetően minden kezdő számára!

Szentkereszthegyi Kratochvil Károly: Erdélyi ezredek és a Székely Hadosztály – Kiadatlan írások 1938-1946

Szentkereszthegyi Kratochvil Károly (1869-1946) katonatiszt, a Székely Hadosztály parancsnoka. 1894-ben bekerült a bécsi hadiakadémiára, mely intézmény a vezérkar előszobájának számított.

Sonia Purnell: Egy jelentéktelen nő – Aki segített megnyerni a második világháborút

"Az ellenség legveszélyesebb kéme, meg kell találnunk és el kell pusztítanunk!"

Borbély Szilárd: Árnyképrajzoló és egyéb prózai írások

"A szavaknak nagy erejük van, mert csak a szavak által létezik az emlékezet folyamatossága, vagy épp szakadás áll be benne, amelyet a fikció ereje, nevezzük torzításnak, eltolásnak, behelyettesítésnek, elfedésnek, áthelyezésnek, bárminek, mégiscsak a kitalálás, a szavak által újrarendezett emlékezet helyére…

Horváth László Imre: Rosseb

- Nem gondoltam rá, hogy hazamehetnék. - Se arra se másra. Hogy gondoljon, nem a maga dolga, Kis.

Láng Zsolt: Az emberek meséje

Amikor a tizenkét éves fiút André Budapestre küldi iskolába, apa és fia eltávolodnak egymástól, hosszú évekig mit sem tudva a másikról.

Jonas Moström: A dominógyilkosságok

"Tulajdonképp mit tud a húgáról? Három éve nem találkoztak, és Nathalie, hiába volt pszichiáter főorvos, mint nemrég kiderült, képes tökéletesen tévesen megítélni a hozzá legközelebb állókat is, akikkel nap nap után találkozik."

Stephen King: Holly

Nyolc évvel Mr. Mercedes tömeggyilkossága után Holly Gibney kollégájával, Pete Huntley-val vezeti a Becsületes Megtaláló Nyomozóirodát.

Pascale Robert-Diard: A kis hazug

Pascale Robert-Diard elismert francia újságíró lebilincselő tárgyalótermi drámája azt vizsgálja, miért hazudott egy tizenéves áldozat arról, hogy szexuálisan bántalmazták, és hogy milyen könnyen lesz a hátrányos helyzetűekből bűnbak.

Jeffrey Archer: A következő célpont

1981-ben az egész világ Londonra figyelt, ahol örök hűséget fogadott egymásnak a brit királyi trón örököse és a gyönyörű menyasszonya.

Aslak Nore: Hullámsír

1940 őszén Észak-Norvégiában elsüllyed a part menti postahajójárat hajója, a Prinsesse Ragnhild.

Sarah Freethy: A porcelánkészítő

"Szívszorító történet szerelemről és művészetről a náci uralom kegyetlenségeinek viharában." - LAUREN WILLIG, a Band of Sisters bestseller szerzője

Henry Gee: A földi élet története röviden – 4,6 milliárd év 12 fejezetben

Fedezze fel bolygónk lenyűgöző és dinamikus történetét a neves paleontológus és evolúcióbiológus, Henry Gee segítségével.

Gareth Brown: Az ajtók könyve

ÉLFESTETT KIADÁS! Vannak ajtók amelyeket sosem lenne szabad kinyitni...

Maggie O’Farrell: Egy házassági portré

A nagy sikerű Hamnet című regény szerzője ezúttal a reneszánsz Itália sokszínű világát kelti életre.

Ann Patchett: Tom Lake

2020 tavaszán Lara három lánya visszatér a Michigan északi részén található családi gyümölcsösbe.

Anne Jacobs: A vidéki kisbolt – Ahol az út kezdődik

Dingelbach, 1923. Németország nehéz gazdasági helyzetbe került, a pénznek nincs értéke, a férfiak egy része odaveszett az első világháborúban, a kis települések magukra vannak utalva.

Téti István: Időtlen rend

Az ​Időtlen rend lenyűgöző tanmese az emberi képességekről és korlátokról, a döntés hatalmáról, valamint a társadalmi rendszerekben rejlő kihasználatlan lehetőségekről.

Fráter Erzsébet: A Biblia növényei

Miből készült Noé bárkája? Mi a mirhás bor? Fa nő-e a mustármagból? Mit evett Jézus a tanítványaival az utolsó vacsorán?

Karen Swan: Lopott órák

Egy kelletlen menyasszony. Egy tiltott románc. Egy titkokkal teli sziget...

Steve Berry, Grant Blackwood: A kilencedik ember – Luke Daniels thriller 1.

A Cotton Malone-regényekből ismert Luke Daniels önálló sorozatának első része.

Magda Hellinger, Maya Lee: A nácik ismerték a nevem

1942 márciusában a huszonöt éves óvónőt, Magda Hellingert és közel ezer másik fiatal nőt az első zsidók között deportálták az auschwitzi koncentrációs táborba.

Gian Sardar: Vidd magaddal, amit csak elbírsz – Éldekorált

A kurd származású írónő megrendítő regényének hőse, a fiatal Olivia minden vágya, hogy fotós legyen, és képeivel hatást gyakorolhasson az emberekre.

David Baldacci: Hazugságok hálójában

A korábban nyomozóként dolgozó Mickey Gibson mozgalmas életet él: egyedülálló anyaként igyekszik ellátni két kisgyermekét, miközben a ProEye nevű magánnyomozó ügynökségnél végzett távmunkájában dúsgazdag csalókra vadászik.

Alison Weir: Katharine Parr – A hatodik feleség

Alison Weir, számtalan sikerkönyv írója és neves történész VIII. Henrik hatodik és egyben utolsó feleségének bámulatos történetével tesz pontot a Tudor királynékat felvonultató sorozatára.

Pip Williams: Elveszett szavak szótára

Esme a szavak világába született. Az anyátlan, javíthatatlanul kíváncsi lány a Scriptoriumban, azaz egy oxfordi hullámlemez sufniban tölti a mindennapjait, ahol lexikográfus édesapja és megszállott munkatársai az első Oxford English Dictionaryn dolgoznak.

Eliza Knight: Az új kezdetek könyvesboltja

Anglia, 1938. Nancy Mitfordnak látszólag mindene megvan az egész ország által imádott és irigyelt Mitford nővérek egyikeként: szépség, vagyon, jól csengő név és elismertség.

Szinetár Miklós: Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek 2.

A Szabadság tér 17.-ben, a televíziós központtá avanzsált Tőzsde­palotában kőkorszaki viszonyok uralkodtak.

Tom Hanks: Hamarosan a mozikban

"Regényes beszámoló a filmkészítés kínjáról és gyönyöréről. Olyasvalakitől, aki tudja, miről beszél" - Kirkus Reviews

Szabó-Bartha Anett: Sémakémia – Miért éppen vele? Miért éppen így? Párválasztásunk és párkapcsolataink rejtett dinamikái

Miért mindig a hasonló férfiak/nők vonzanak (pedig már sokszor megjártam ezzel a típussal)? Miért nem tudom biztonságban érezni magam egy párkapcsolatban?

Hanna Faber: Always Love You – Whitney Houston

Hanna Faber egyedülálló életrajzi regénye méltó emléket állít minden idők legtöbbet díjazott női előadóművésze, Whitney Houston előtt.

Laczó Ferenc (szerk.) – Varga Bálint (szerk.): Magyarország globális története – 1869-2022

Hogyan vettek részt a magyar női aktivisták a szüfrazsett mozgalomban, és miként befolyásolta Teleki Pál az iraki-török határkonfliktust?

Kordos Szabolcs: Egy város titkai – Budapesti legendák – Legendás budapestiek

Kordos Szabolcs különleges fotókkal illusztrált új könyvében Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel.

Háy János: Boldog boldogtalan

Ennek a könyvnek nyolcmilliárd ember a szereplője, köztük két töritanár, három színésznő, három magyartanárnő, két pszichológus, egy sátoraljaújhelyi könyvtáros és maga az elbeszélő is, meg persze egy csomó aranyos kis háziállat.

Ken Greenhall: Pokolfajzat

Milyen lehetőségek rejlenek a testi erőmben? Mi lenne, ha az öregasszony egyik reggel, ahogy ott áll a lépcső tetején, hirtelen azt érezné, hogy valami meglöki a lábát hátulról?

Dolly Alderton: Jó alapanyag

A Szellemek szerzőjétől - New York Times Bestseller Sunday Times Bestseller. Italian Bestseller. #1 Amazon Romantic Comedy Bestseller. Amazon - Most Gifted Book.

Ann Napolitano: Helló, gyönyörűm

A Padavano nővérek nem csupán testvérek, hanem egymás legjobb barátnői is, akik érzelmekkel és energiával töltik meg az 1980-as évek Chicagójának egy színes szegletében álló házukat.

Alice Winn: In Memoriam

Egy angol elitgimnázium csapatnyi diákja éppen csak elkezdi felfedezni a testi és lelki élet gyönyöreit és kínjait, amikor kitör az első világháború.

Kate Alice Marshall: A titkok erdeje

Naomi Shaw egykor hitt a dolgok különlegességében. Huszonkét évvel ezelőtt két legjobb barátnőjével, Cassidyvel és Oliviával az erdőben barangolva töltötték a nyarat, saját varázslatos játékukat játszva.

Peter James: Nyomtalanul

Nincs holttest? Nincs nyom? Bűntény sincs? Ez a vasárnap is ugyanolyan, mint a többi. Niall és Eden kirándulni megy, hosszan kocsikázik a környéken, és hazafelé megáll a helyi szupermarketnél.

Híragi Szanaka: Az elvesztett emlékek lámpása

Létezik egy különleges fotóstúdió, ahol előbb-utóbb mindenki megfordul. Ez a hely ugyanis a túlvilág felé vezető út első állomása, ahol egy titokzatos férfi, Hiraszaka fogadja az eltávozottakat.

Agatha Christie: Baljós tavasz

"- Na, nem várhatja el mindenkitől, hogy olyan ragyogó ötletei támadjanak, mint magának. Magából zseniális gonosztevő válhatott volna. Egyéb észrevétel, M. Poirot?"

Pamela Binnings Ewen: Émilienne

A Párizs királynője: Coco Chanel regénye szerzőjétől. A legkívánatosabb nő Párizsban, a Folies Bergére sztárja.

Nick Trenton: Az önterápia művészete – Útmutató a fejlődéshez, az öntudatra ébredéshez és érzelmeid megértéséhez

Elégedett vagy azzal, amit a gondolataid, a meggyőződéseid, a viselkedésed jelenleg teremtenek számodra? Esetleg sokszor érzed magad bizonytalannak, zavarodottnak, elveszettnek, elhagyatottnak?

Vienna Pharaon: Örökölt családi sebeink – Törjük meg az örökölt családmintákat, hogy felszabadítsuk életünket és szeretetünket

Részletes útikalauz a családodból kapott minták és örökölt sebek feltárásához és orvoslásához Vienna Pharaon pszichológus, családterapeuta és kapcsolatkezelési szakértő tollából - mely feltárja előttünk, hogy a korai élményeink és transzgenerációs traumáink hogyan határozzák meg azt, miként viszonyulunk embertársainkhoz, önmagunkhoz és…

Luca Di Fulvio: A titkos édenkert

Egy kis falu. Egy évszázados felfedezés. Egy nagy szerelem.

Peter Wohlleben: Értsük meg a fákat

"Minden egyes fa ezer történetet mesél arról, hogy mi formálta a karakterét, mi sebezte meg a kérgét és a lényét, mi tette egyedivé."

Jess Lourey: Kimondhatatlan

Torokszorítóan izgalmas regény - melyet a szerző szülővárosában megtörtént esemény ihletett - egy kis minnesotai közösségről, ahol semmi sem olyan csendes vagy biztonságos, mint amilyennek tűnik.

Walter Isaacson: Elon Musk

Steve Jobs, Leonardo Da Vinci és Albert Einstein életrajzírójának új életrajzi könyve korunk egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb innovátoráról a világpremierrel egy időben jelenik meg magyar nyelven.

Vladimir Nabokov: A Luzsin-védelem

"Valami kibírhatatlanul félelmest látott meg, megértette, micsoda szörnyűséges sakkörvénybe került, önkéntelenül ismét a táblára nézett, és a még soha nem érzett fáradtságtól ellankadtak a gondolatai..."

Maderspach Viktor: Konstantinápolytól Kairóig – Kalandozások Törökországban, Palesztinában és Egyiptomban 1911-1938

Irodalmi szenzáció: Erdély fenegyereke, Maderspach Viktor(1875-1941 kiadatlan útijegyzetei 1911 és 1938 között, lenyűgöző korabeli fotók kíséretében! A szerző erdélyi német származású magyar mérnök, sportoló, vadászati szakíró.

Bérczes László: Kötőszavak – Beszélgetőkönyv önmagammal

Más-más hagyományokkal, nézetekkel, más-más döntésekkel egymás mellett élő, gyakran egymással szembekerülő kortársakat köt össze a szerző, aki könyvében az életéről, pályájáról mesél.

Laura Barrow: Hívd haza a kanárikat – Éldekorált

Történet három nővérről, akiket messze sodort egymástól az élet, de most ismét találkoznak, hogy szembenézzenek a lezáratlan múlttal ebben a családról, gyászról, titkokról és megbocsátásról szóló, megható regényben.

Charlotte McConaghy: Az utolsó vándorlás

Valamikor a közeli jövőben, amikor a globális klímaváltozás miatt egymás után halnak ki a fajok, Franny Lynch eltökéli, hogy követi a sarki csérek utolsó ismert kolóniáját az egész földgolyót átszelő utazásukon.

Jon Fosse: Fehérség

"... az írás számomra azt jelenti, hogy meg kell hallanom a szöveget: amikor írok, nem találok ki semmit, előre nem tervezek semmit, csak hallgatom a hangokat és figyelek..."

Naomi Alderman: A jövő

A jövő az, ahol a pénz van. A jövő néhány milliárdos, akik a pusztulásba kergetik a világot. A jövő néhány barát, akik merész tervet szőnek. A jövő a történelem legnagyobb rablása? Vagy a civilizáció vége. A jövő itt van.

Jaume Cabré: Fénykeringő

"Keringünk az éjszakában, és a tűz martalékává leszünk. Akkor is, ha nem akarjuk."

Guillaume Musso: Ments meg!

Véletlen, sors, eleve elrendelés? Egy varázslatos szerelem története.

Helen Rappaport: Oroszok Párizsban

"Párizs tele van oroszokkal - írja Hemingway 1922-ben, miután megérkezik a Szajna parti fővárosba. - Egyfajta gyermeki reménykedéssel áramlanak Párizsba. Senki nem tudja, hogyan élnek, leszámítva, hogy eladogatnak ékszereket, arany dísztárgyakat és családi ereklyéket, amiket magukkal hoztak Franciaországba."

Julia Kelly: Az elveszett angol lány

"Felkavar, beszippant. Ez egy lélegzetelállító történet." - Kristin Harmel

Nógrádi György: Kennedy – Legenda és valóság

John F. Kennedy elnök rövid életű kormányzatára sokan úgy emlékeznek, mint az optimizmus, a bővülő lehetőségek és a legnemesebb humanitárius célok időszakára. Mások JFK-t polgárjogi hősként dicsőítik, és tisztelik őt a világűr felfedezéséről szóló álmáért is. Legenda mindez, vagy reálpolitika?

Dan Tomasulo Phd: Pozitív pszichológia – Használd ki az optimizmus erejét a szorongás és a stressz leküzdésére

Engedd szabadjára a pozitivitás erejét, hogy megszabadulj a szorongástól és kiteljesedj!

Ann Mah: Jacqueline Párizsban

Káprázatos történet szerelemről és árulásról, egy igazi amerikai ikon felnőtté válásáról, akit később Jackie Kennedyként ismert meg az egész világ.

Margaret Rogerson: Sorcery of Thorns – Könyvek varázslata

Az árva Elisabeth egy könyvtárban nevelkedett, gótikus boltívek, mágikus grimoárok, varázskönyvek között, amelyek suttognak, énekelnek, hörögnek vagy sikoltoznak a polcokon.

Uwe Neumahr: Az írók kastélya

Alighanem még sosem gyűlt össze annyi híres író és újságíró egy fedél alatt a világ minden részéről, mint 1946-ban Nürnbergben.

Annie Ernaux: Egyszerű szenvedély – A fiú

Kötetünk a Nobel-díjas író két kisregényét tartalmazza, amelyeket harminc év választ el egymástól. Mindkettő egy-egy szerelem története.

Horthy Jenő: Egy világfi kalandozásai 1934-1953 – Kiadatlan naplók és levelek

Irodalmi szenzáció Horthy Jenő naplóinak kiadása, valamint kiadatlan leveleinek és kötetben meg nem jelent írásainak gyűjteménye.

Donatella Di Pietrantonio: Anyám, a folyó

A visszaadott lány és a Halásznegyed szerzőjétől "A szeretet útja kezdettől fogva göröngyös volt."

Oravecz Imre: Alkonynapló

Oravecz Imre Alkonynaplója a létezés teljességének katalógusa, az időskor mindennapjainak megörökítése. Hangoltságában és kíméletlen őszinteségében Márai Sándor és Kertész Imre naplóit idézi.

Dr. Richard Shepherd: Holtak vallatója – Nagy-Britannia leghíresebb törvényszéki kórboncnokának emlékei – avagy élet a halál közben

"Shepherd kiváló megfigyelő, aki emellett egy költő szemével tekint munkájára. A Holtak vallatója letehetetlenül izgalmas könyv." The Times

Steve Cavanagh: Eskü alatt

"Minden könyve egyre jobb." - Compulsive Readers "Okos és eredeti." - Clare Macintosh, The Sunday Times bestseller-írónő

Mörk Leonóra: A Hellinger-Madonna

Kata, az elegáns pesti galéria művészettörténésze a szakmájában sikeres, a szerelemben kevésbé. Egy fájdalmas csalódást követően úgy dönt, kipróbálja a Hellinger-féle családállítást, ahol bebizonyosodik, magánélete kudarcaira a múltban kell keresnie a magyarázatot.

Adam Makos: Lándzsahegy

Amikor Clarence Smoyert a Sherman tankja irányzói pozíciójába ültették, a társai hamar rájöttek, hogy a pennsylvaniai szelíd óriás titkos képesség birtokosa: mesterlövész-őstehetség.

Tina Harnesk: Akik a hóba vetnek

Különleges helyszínt, Lappföldet és különös embereket, az őslakos számikat választja első regénye főszereplőjéül Tina Harnesk.

Hannah Kaner: Istenölő

Middren királyságában törvény tiltja az istenek imádatát. Korábban számtalan volt belőlük, egy nagy háború után trónra kerülő uralkodó azonban istenölőknek fizet azért, hogy leszámoljanak velük.

Schmöltz Margit: Botticelli szerelmei – Hársfakánon

Négy reneszánsz erény: Igazságosság, Mértékletesség, Erő, Bölcsesség. Mi más kerülhetne egy vászonra, egy templom mennyezetére, egy főpap studiolójába, mint a hibátlan, tökéletes szépség?

John Bradshaw: Hazatérés önmagadhoz – A sebzett belső gyermek gyógyítása

A külvilág talán sikeresnek lát, de belül sokszor bizonytalannak, elveszettnek, kicsinek érzed magad? Néha arra gondolsz: ha mások tudnák, valójában mi lakik benned, elképednének?

Ant Middleton: Mentális edzettség

15 szabály, hogyan erősítsd a tested és az elméd; SUNDAY TIMES BESTSELLER

Jens Liljestrand: Ha minden véget ér is

A természetet semmi sem érdekli. Nem fogja megköszönni, hogy elektromos hibridautót vásároltál.

Elly Conway : Argylle ( Maxim Könyvkiadó, 2024 )

Minél jobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Egy luxusvonat, ami Moszkva és egy sorsfordító találkozó felé száguld.

Henry Kissinger: Az állam vezetéséről – Hat politikai stratégia a XX. századból

Kevés kortársunkról mondható el, hogy tanúja volt szinte a teljes XX. századnak. Még kevesebbekről, hogy tevékenyen formálták is azt. E kevesek egyike a Nobel-békedíjas Henry Kissinger, az Egyesült Államok legnagyobb hatású nemzetbiztonsági főtanácsadója Nixon és Ford elnökök külügyminisztere, majd számos…

Stefan Aust  Adrian Geiges: Hszi Csin-ping – a világ legnagyobb hatalmú embere

Nincs még egy olyan téma, amely annyira kényesnek számítana Kínában, mint a pekingi elithez tartozó politikusokról írni, sőt, ez akár veszélyes is lehet: 2015-ben Hongkongban öt könyvkereskedő tűnt el, feltételezhetően a kínai biztonsági erők hurcolták el őket.

Mattias Edvardsson: Látszólag normális

Stella látszólag egy átlagos tinédzser, aki éli felhőtlen hétköznapjait, amíg egy nap meg nem vádolják egy nála jóval idősebb férfi meggyilkolásával. Mi köze lehet az üzletember halálához a kifogástalan hírű családból származó lánynak?

Sarah Berman: Gratulálunk, egy szekta tagja lettél!

Híresek, sikeresek és gazdagok, és neked is sikert és gazdagságot ígérnek. Bizalmat ébresztenek benned, és ahogy egyre beljebb kerülsz a szervezetben, egyre fontosabbnak érzed magad. Gratulálunk, egy szekta tagja lettél!

Krasznahorkai László: Zsömle odavan

Megannyi menekülő Krasznahorkai-hős után a szerző új regényének főszereplőjét, a 91 éves Kada Józsi bácsit, aki hiába tett meg sok mindent azért, hogy eltűnjön a világ szeme elől, egy meg nem nevezett magyarországi faluban mégis megtalálják követői.

Greg Buchanan: 16 ló

Trauma, bűntudat és büntetés súlya nehezedik egy apró, tengerparti közösségre, amiről már rég lemondott a világ.

Sara Aharoni: Az első Rothschild feleség

DÍJNYERTES TÖRTÉNELMI REGÉNY A VILÁG EGYIK LEGHÍRESEBB DINASZTIÁJÁRÓL". Pontos történelmi kutatások és szép szövésű történet, melyet egyértelmű irodalmi tehetséggel hoztak létre. A Rothschild név egy mítosz... s ez a szép és értékes történet életre kelti, emberivé változtatja a mítoszt." -…

Pat Barker: A nők jussa a hallgatás

A gyönyörű Briszéisz gyerekkorától kezdve tudja, hogy a nők jussa a hallgatás. A Trója mellett fekvő Lürnésszosz királyának ifjú feleségeként nem sokkal több egyszerű tenyészállatnál, ám ez a sors is összehasonlíthatatlanul jobb annál, mint ami városának feldúlása után vár rá.

Cara Hunter: Gyilkosság a családban

Egy holttest. Hat szakértő. Előbb meg tudod oldani a rejtélyt, mint ők?

Mary Sharratt: A zarándok

Mit tehet az ember, ha úgy érzi, a családja és a városa, az egész környezete fojtogató, mintha falakkal lenne körülvéve? És ha ez az ember történetesen egy nő, aki a középkorban él?

Martha Hall Kelly: Napraforgó-nővérek – Orgonalányok 3.

A Napraforgónővérek megtörtént eseményeken alapuló regény, amely három erős nő sorsát kíséri végig. Hátterük, neveltetésük és értékrendjük nagyon különböző, de mindhárman készek megküzdeni a személyes boldogságukért, családjukért és a szerelemért.

Freya Berry: Madárkalitka könyvtár

Kedves olvasó, a férfi, akit szeretek, meg akar ölni. Igéző történet eltemetett titkokról és megszállottságról, mely Daphne du Maurier-t idézi. Az utolsó oldalig megbabonázza az olvasót.

Fiona Davis: A Magnólia-palota

New York, 1919. Az elmúlt években Lillian Carter a művészek legkeresettebb modellje volt New Yorkban, ahol a róla mintázott szobrok olyan ikonikus helyeket és épületeket ékesítenek, mint a Brooklyn híd és a Plaza Hotel.

Gaál Ildikó: Koltai 80 – Filmeskönyv

Még a Színművészeti Egyetem elsőéves dokumentumfilm-rendező hallgatója voltam, amikor az egyik tanárunk behozott az órára egy vadonatúj, frissen készült filmet. Azt mondta, nézzük meg, aztán beszélgessünk róla. Ez volt a Sose halunk meg, Koltai Róbert első rendezése.

Gyöngyösi Kalendárium 2024

A Gyöngyösi Kalendárium története több mint száz évre tekint vissza, azonban a kiadvány életében hosszabb szünetek is voltak, így idén a 35. évfolyam jelent meg a Gyöngyösi Médiaközpont gondozásában.

Frederic Morton: A Rothschildok – Egy család története

Frederic Morton számos kritikát, esszét és könyvet írt, utóbbiak közül kétségkívül A Rothschildok a legismertebb, amely a legendás gazdagsággal és befolyással bíró bankárcsalád századokon átívelő, lebilincselően izgalmas históriáját mutatja be.

Paul Auster: Baumgartner

Sy Baumgartner jeles író, nyugdíj előtt álló filozófiaprofesszor. Egy életet töltött szerető házasságban Annával, feleségével, aki kilenc évvel ezelőtt beleveszett az óceánba.

Genevieve Gornichec: A vér szövetsége

A boszorkány szíve írójának legújabb könyve ősi legendákból táplálkozik: két nő élete fonódik össze ebben az elsöprő erejű történetben, amely a viking korban játszódik.

Charlotte Link: Magányos éjszaka

Egy hideg decemberi éjszakán egy fiatal nő egyedül autózik a meglehetősen kietlen Észak-Yorkshire-i Nemzeti Park területén.

Lucy Clarke: A túra

Ideális kirándulóidő van. Ez az ideális hely arra, hogy valaki eltűnjön.