Hírek

Meg Lowman: A nyolcadik kontinens – Élet a lombkoronában

"A legjobb könyv, amit mostanában olvastam? Meg Lowman Nyolcadik kontinense. A szerző kiváló biológus és környezetvédő, aki a magas lombkoronák eddig ismeretlen, lenyűgöző világát mutatja be." Jane Goodall a HVG-nek

Hatvany Helga: Viharos idők – A Hatvany család legendás öröksége

Hatvany Helga könyve megrázó tanúbizonyság a viharos 20. századról egy család történetén keresztül, és izgalmas memoár arisztokrata gyökerekről, apai örökségről és a szeretet erejéről.

Háy János: Dzsigerdilen – A szív gyönyörűsége

Van neki cselekménye, szerkezete, stílusa - van neki mindene. Van benne hősiesség, kaland, szerelem, vér - van benne minden. Ez egy rendes regény. Ha titkos kapuit felnyitod: magához vonz. Ha elkerülöd, örök életedben hiányozni fog.

Réz András: Para

Egy különleges kapszulába zárt ápolónő. Egy kamu összeesküvés-elméleteket gyártó vlogger. Egy elveszetten kóválygó, nyugdíjas politikai káder. Észrevétlenül összefonódó sorsok. Réz András karcos hangú, humoros, szatirikus regénye a mind ködösebb múltról és a felénk settenkedő jövőről. Így volt, így lesz. Vagy…

Bódy Bence: Az SQL példákon keresztül

Az SQL a relációs adatbázis-kezelők széles körben elterjedt lekérdezési nyelve. Viszonylag kevés utasítást tartalmaz, ám ezek igen bonyolult szerkezetet alkothatnak. Az SQL használatának megismeréséhez, elsajátításához ezért nagy segítséget nyújt egy szisztematikusan felépített példasorozat áttekintése.

Melissa Albert: Bűnös szívünk mélyén

Egy buliból hazafelé tartva a tizenhét éves Ivy és jövendőbeli expasija majdnem elgázolnak egy meztelen, fiatal nőt egy fákkal övezett út közepén. És ez csak a kezdete az egyre hátborzongatóbb eseményeknek.

Bret Easton Ellis: A szilánkok

Los Angeles, 1981 ősze. A tizenhét éves Bret az elit Buckley Gimnázium végzős tanulója, aki többnyire egyedül él Európát járó szülei luxusházában a Mulholland Drive-on, Mercedes kabrióval jár, gyönyörű barátnője van (illetve titkon néhány fiú diáktárs-szeretője), lelkes fogyasztója nemcsak a…

Sinclair Lewis: Dr. Arrowsmith – Egy orvos regénye

A fiatal orvos, dr. Martin Arrowsmith élete végeérhetetlen dilemmával telik: orvosként gyógykezelje a rászorulókat az anyagi és társadalmi előrejutása érdekében, vagy a fáradságos és szerény megélhetést biztosító laboratóriumi kutatómunkát válassza a betegségek leküzdésére az egész emberiség üdvére?

Stephanie Garber: A soha többé balladája – Volt egyszer egy összetört szív 2.

A Volt egyszer egy összetört szív folytatása. Amikor nem tudod, miért küzdesz. A szerelemért vagy éppen az ellen?

Sara Nisha Adams: A ​lélekkert

AMIKOR ​A KERT VIRÁGBA BORUL, EGY KÖZÖSSÉG IS KIVIRÁGZIK - A londoni Stroke Newington Road 77-es és 79-es számú házának lakóiban nem sok közös van. A helyi boltban dolgozó Winston párkapcsolati gondokkal küzd, miközben mély gyászával is birkózik.

Jessica Baum: Jól kötődni – Nagyobb biztonságban az életben és a szerelemben

Iránytű egy erős és biztonságos párkapcsolat kialakításához mindazok számára, akik szoronganak a romantikus kapcsolataikban.

Guillaume Musso: Angélique

"Kinek ne jutott volna eszébe életében legalább egyszer, hogy a legszívesebben megölne valakit?" /Alfred Hitchcock/ - Elmulasztott lehetőségek és talán még beteljesülő remények.

Karen White: Régiségbolt a Royal Streeten

Nola Trenholm új életet kezd, mégpedig New Orleansban, és egy ódon, romos villát választ otthonául. Nagyon úgy tűnik, az előző lakók még nem állnak készen a végleges távozásra.

Ambi Kavanagh: A csakrák gyógyító ereje – Gyakorlatok, meditációk és pozitív megerősítések a csakrák gyógyító erejének aktiválásához

Fedezd fel a csakrarendszer időtlen bölcsességét, hogy elérhess egy egészségesebb testet, és egy kiegyensúlyozottabb életérzést. Az optimális egészség és jóllét kulcsa bennünk, a csakráknak nevezett erőteljes energiaközpontokban van.

Dr. David J. Lieberman: Köss békét bárkivel – Stratégiák bármilyen konfliktus, elhidegülés vagy viszály gyors lezárására

Az egyszerű, apró nézeteltérésektől a legfájdalmasabb, akár évek óta fennálló konfliktusos helyzetek megoldásáig - mindenre van lehetőség! A Köss békét bárkivel az első olyan könyv, amely megmutatja az olvasóknak, hogyan lehet gyorsan megoldani bármilyen konfliktust, függetlenül attól, milyen régóta tart,…

Dr. Harmat Mária: Gyöngyöshalászi családok II.

HELYI SZERZŐ - Ez a könyv a Gyöngyöshalászi családok első kötetének folytatása. A múlt század közepén a faluképet meghatározó vályogházak világát, a „nagyi házát” eleveníti fel. Olvashatunk a könyvben a kor ismert, sajátos alakjairól.